Minecraft op Google Play: Speel het populaire spel nu op je Android-apparaat!
The post thumbnail

Minecraft is een van de meest populaire games ter wereld en het is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder Google Play. Dit betekent dat je Minecraft nu kunt spelen op je Android-apparaat, zoals je telefoon of tablet. In dit artikel zullen we bespreken hoe je Minecraft kunt downloaden en spelen op Google Play.

Om te beginnen moet je naar de Google Play Store gaan en zoeken naar Minecraft. Zodra je de app hebt gevonden, kun je deze downloaden en installeren op je apparaat. Houd er rekening mee dat er een klein bedrag in rekening wordt gebracht voor het downloaden van de game.

Eenmaal gedownload, kun je Minecraft openen en beginnen met spelen. Het spel heeft twee verschillende modi: Survival en Creative. In Survival-modus moet je grondstoffen verzamelen om te overleven terwijl je vecht tegen vijanden zoals zombies en skeletten. In Creative-modus kun je vrij bouwen zonder zorgen over vijanden of grondstoffen.

Minecraft op Google Play biedt ook multiplayer-opties, waarmee spelers kunnen samenwerken of tegen elkaar kunnen spelen via internetverbindingen. Dit voegt een extra dimensie toe aan het spel omdat spelers kunnen samenwerken om grote projecten te bouwen of elkaar uitdagen in gevechten.

Een ander voordeel van het spelen van Minecraft op Google Play is dat er regelmatig updates worden uitgebracht met nieuwe functies en inhoud. Dit betekent dat het spel altijd fris blijft en er iets nieuws te ontdekken valt.

Kortom, als je een fan bent van Minecraft en een Android-apparaat hebt, is het downloaden van de game op Google Play zeker de moeite waard. Met de mogelijkheid om te spelen in Survival- of Creative-modus en multiplayer-opties, plus regelmatige updates, biedt Minecraft op Google Play urenlang plezier voor spelers van alle leeftijden.

 

7 Veelgestelde Vragen over Minecraft in de Google Play Store

 1. Hoe kan ik Minecraft kopen in de Google Play Store?
 2. Is Minecraft gratis via de Google Play Store?
 3. Kan ik mijn Minecraft-spel vanuit de Google Play Store overzetten naar een ander apparaat?
 4. Hoe kan ik mijn voortgang in Minecraft opslaan met behulp van de Google Play Store?
 5. Wat zijn de systeemvereisten voor het spelen van Minecraft via de Google Play Store?
 6. Kunnen meerdere spelers samenspelen via de Google Play Store-versie van Minecraft?
 7. Zijn er extra kosten verbonden aan het gebruik van de versie van Minecraft in de Google Play Store?

Hoe kan ik Minecraft kopen in de Google Play Store?

Als je Minecraft wilt kopen in de Google Play Store, volg dan deze stappen:

 1. Open de Google Play Store-app op je Android-apparaat.
 2. Zoek naar “Minecraft” in de zoekbalk bovenaan het scherm.
 3. Klik op de Minecraft-app om naar de app-pagina te gaan.
 4. Controleer of de app compatibel is met je apparaat en of er voldoende ruimte is om het te installeren.
 5. Klik op de knop “Kopen” of “Prijs” om het aankoopproces te starten.
 6. Selecteer een betaalmethode en volg de instructies om je aankoop te voltooien.

Als alternatief kun je ook gebruikmaken van Google Play-cadeaubonnen om Minecraft te kopen. Deze cadeaubonnen zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en online retailers en kunnen worden ingewisseld voor Google Play-tegoed, waarmee je vervolgens Minecraft kunt kopen in de Google Play Store.

Zodra je Minecraft hebt gekocht, kun je het downloaden en installeren op je Android-apparaat en beginnen met spelen!

Is Minecraft gratis via de Google Play Store?

Nee, Minecraft is niet gratis via de Google Play Store. Er wordt een klein bedrag in rekening gebracht voor het downloaden van de game. De exacte prijs kan variëren afhankelijk van je locatie en valuta, maar over het algemeen kost Minecraft ongeveer $7,49 in de Google Play Store. Het is belangrijk om op te merken dat sommige websites of apps beweren dat ze een gratis versie van Minecraft aanbieden, maar deze zijn meestal illegaal en kunnen schadelijk zijn voor je apparaat en privacy. Het is altijd veiliger om Minecraft te kopen via de officiële Google Play Store of andere legitieme bronnen.

Kan ik mijn Minecraft-spel vanuit de Google Play Store overzetten naar een ander apparaat?

Ja, het is mogelijk om je Minecraft-spel vanuit de Google Play Store over te zetten naar een ander apparaat. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een nieuw apparaat hebt gekocht en wilt doorgaan met spelen waar je gebleven was.

Om je Minecraft-spel over te zetten naar een ander apparaat, moet je ervoor zorgen dat beide apparaten zijn verbonden met hetzelfde Google-account. Vervolgens kun je de volgende stappen volgen:

 1. Installeer Minecraft op het nieuwe apparaat via de Google Play Store.
 2. Ga naar de instellingen van het oude apparaat en open het menu ‘Apps en meldingen’. Zoek naar Minecraft in de lijst met geïnstalleerde apps en tik erop.
 3. Tik op ‘Opslag’ en vervolgens op ‘Gegevens wissen’. Hierdoor worden alle opgeslagen gegevens van Minecraft verwijderd.
 4. Start Minecraft op het oude apparaat en log in met je Microsoft-account (als je deze hebt). Ga vervolgens naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Game-opslag exporteren’.
 5. Selecteer ‘Exporteren’ om een kopie van je spelgegevens te maken.
 6. Kopieer de exportbestanden naar het nieuwe apparaat via cloudopslag of USB-verbinding.
 7. Open Minecraft op het nieuwe apparaat en log in met dezelfde Microsoft-account als op het oude apparaat. Ga vervolgens naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Game-opslag importeren’.
 8. Selecteer de exportbestanden die je hebt gekopieerd vanaf het oude apparaat en importeer ze.

Als alles goed gaat, zou je nu verder moeten kunnen spelen waar je gebleven was op het oude apparaat. Het kan zijn dat je bepaalde instellingen opnieuw moet configureren, afhankelijk van het nieuwe apparaat dat je gebruikt.

Hoe kan ik mijn voortgang in Minecraft opslaan met behulp van de Google Play Store?

Als je Minecraft speelt op je Android-apparaat via de Google Play Store, wordt je voortgang automatisch opgeslagen in de cloud. Dit betekent dat als je van apparaat verandert of een nieuw apparaat krijgt, je je voortgang kunt herstellen door simpelweg in te loggen op hetzelfde Google-account waarmee je Minecraft hebt gedownload en gespeeld.

Om ervoor te zorgen dat je voortgang wordt opgeslagen in de cloud, moet je er wel voor zorgen dat de automatische back-upfunctie is ingeschakeld. Dit kun je doen door naar de instellingen van Google Play te gaan en vervolgens naar “Automatisch app-gegevens back-uppen” te gaan. Zorg ervoor dat deze optie is ingeschakeld voor Minecraft.

Als je wilt controleren of je voortgang correct wordt opgeslagen, kun je dit doen door Minecraft te openen en naar het instellingenmenu te gaan. Onder “Profiel” zou je moeten zien dat er een knop is om in te loggen op Xbox Live of Microsoft-account. Als deze knop aanwezig is, betekent dit dat Minecraft correct is aangesloten op jouw Google-account en dat jouw voortgang automatisch wordt opgeslagen in de cloud.

Het is ook belangrijk om regelmatig een back-up van jouw gegevens te maken door handmatig een back-up van jouw spelgegevens te maken via het instellingenmenu van Minecraft. Hierdoor kun je jouw voortgang veilig bewaren en herstellen als er iets misgaat met jouw apparaat of account.

Kortom, als je Minecraft speelt via de Google Play Store, hoef jij je geen zorgen te maken over het opslaan van jouw voortgang. Zorg er gewoon voor dat de automatische back-upfunctie is ingeschakeld en controleer regelmatig of jouw gegevens correct worden opgeslagen.

Wat zijn de systeemvereisten voor het spelen van Minecraft via de Google Play Store?

Om Minecraft te kunnen spelen via de Google Play Store op je Android-apparaat, moet je apparaat voldoen aan bepaalde systeemvereisten. Hier zijn de minimale vereisten voor het spelen van Minecraft op Google Play:

– Besturingssysteem: Android 4.2 (Jelly Bean) of hoger

– Processor: ARMv7 of hoger

– RAM: 1 GB of hoger

– Schermresolutie: 480×800 pixels of hoger

Houd er rekening mee dat deze vereisten alleen de minimale specificaties zijn en dat het spel soepeler zal werken op apparaten die aanbevolen specificaties hebben. Bovendien kan het spelen van Minecraft op een apparaat dat niet voldoet aan de minimale vereisten leiden tot prestatieproblemen en crashes.

Als je twijfelt of je apparaat voldoet aan de systeemvereisten, kun je altijd de specificaties van je apparaat controleren op de website van de fabrikant of contact opnemen met hun klantenservice voor meer informatie.

Kunnen meerdere spelers samenspelen via de Google Play Store-versie van Minecraft?

Ja, het is mogelijk om meerdere spelers samen te laten spelen via de Google Play Store-versie van Minecraft. Om samen te spelen, moeten alle spelers verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk of een online multiplayer-server gebruiken.

Om een multiplayer-server op te zetten, moet één speler de serversoftware downloaden en installeren op een computer of hostingprovider. Vervolgens kunnen andere spelers verbinding maken met de server via hun Minecraft-client op hun Android-apparaat.

Als alternatief kunnen spelers ook gebruik maken van de Realms-service van Minecraft, die beschikbaar is als in-app aankoop in de Google Play Store-versie van Minecraft. Met Realms kunnen spelers een eigen, privéserver hosten waarop ze met vrienden kunnen spelen zonder zich zorgen te hoeven maken over het instellen van een server.

Kortom, er zijn verschillende manieren waarop meerdere spelers samen kunnen spelen via de Google Play Store-versie van Minecraft, of het nu via een lokaal netwerk of online multiplayer-servers is.

Zijn er extra kosten verbonden aan het gebruik van de versie van Minecraft in de Google Play Store?

Ja, er zijn kosten verbonden aan het downloaden en gebruiken van de Minecraft-versie in de Google Play Store. Het spel is niet gratis, en er wordt een vast bedrag in rekening gebracht voor het downloaden ervan. De prijs kan variëren afhankelijk van de regio waarin je je bevindt en eventuele kortingen of promoties die op dat moment beschikbaar zijn.

Houd er ook rekening mee dat sommige functies of inhoud in het spel mogelijk extra kosten met zich meebrengen. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij bepaalde skins, texture packs of uitbreidingen die je kunt kopen in de game.

Het is daarom belangrijk om te controleren welke kosten er verbonden zijn aan specifieke functies of inhoud voordat je ze aanschaft. Dit voorkomt onverwachte kosten en helpt je om binnen je budget te blijven terwijl je geniet van Minecraft op Google Play.

Kortom, ja, er zijn kosten verbonden aan het gebruik van de Minecraft-versie in de Google Play Store, maar deze kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van eventuele extra kosten en deze zorgvuldig te overwegen voordat je besluit iets aan te schaffen.

Geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn!

Antwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.