Aternos servers: Gratis Minecraft-serverhosting voor een optimale gaming-ervaring
16:36

Als je Minecraft speelt, dan weet je dat het kiezen van de juiste server essentieel is voor een goede gaming-ervaring. Een van de beste opties die momenteel beschikbaar zijn, zijn de Aternos-servers.

Aternos is een gratis Minecraft-serverhosting-service die spelers in staat stelt om hun eigen servers te maken en te beheren. Het is een fantastische optie voor spelers die niet willen betalen voor een serverhostingdienst, maar toch hun eigen server willen hebben.

Het gebruik van Aternos is eenvoudig en intuïtief. Je hoeft alleen maar naar hun website te gaan en je aan te melden voor een account. Vervolgens kun je een nieuwe server maken en deze aanpassen aan jouw wensen. Je kunt bijvoorbeeld het aantal spelers instellen dat op jouw server kan spelen, evenals de gamemodus en de wereldkaart.

Een ander groot voordeel van Aternos is dat het volledig gratis is. Er zijn geen verborgen kosten of add-ons waarvoor je moet betalen om toegang te krijgen tot extra functies. Dit maakt het ideaal voor beginners die nog niet veel ervaring hebben met het hosten van servers.

Hoewel Aternos gratis is, betekent dit niet dat er compromissen worden gesloten op het gebied van prestaties of betrouwbaarheid. De servers zijn snel en stabiel, waardoor je zonder problemen kunt spelen met vrienden over de hele wereld.

Kortom, als je op zoek bent naar een gratis Minecraft-serverhosting-service die gemakkelijk te gebruiken is en goede prestaties biedt, dan zijn Aternos-servers zeker het overwegen waard. Probeer het vandaag nog en ontdek waarom zoveel spelers wereldwijd erop vertrouwen voor hun Minecraft-ervaring.

 

Veelgestelde vragen over Aternos servers: Maak je eigen server, kosten en ondersteunde Minecraft versies, systeemeisen, back-ups en extra RAM toevoegen

 1. Hoe kan ik een Aternos server maken?
 2. Is de Aternos server gratis?
 3. Welke versies van Minecraft worden door Aternos ondersteund?
 4. Wat zijn de systeemeisen voor het gebruik van een Aternos server?
 5. Hoe maak ik back-ups van mijn Aternos server?
 6. Kan ik extra RAM toevoegen aan mijn Aternos server?

Hoe kan ik een Aternos server maken?

Het maken van een Aternos-server is vrij eenvoudig en kan in slechts een paar stappen worden voltooid. Hier is hoe je het doet:

 1. Ga naar de officiële website van Aternos op aternos.org en klik op de knop “Aanmelden” om een account aan te maken.
 2. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je inloggen en een nieuwe server maken door op de knop “Nieuwe server” te klikken.
 3. Geef je server een naam en selecteer de Minecraft-versie die je wilt gebruiken.
 4. Kies vervolgens het aantal spelers dat tegelijkertijd op jouw server kan spelen, evenals de gamemodus die je wilt gebruiken.
 5. Selecteer ten slotte de wereldkaart die je wilt gebruiken voor jouw server en klik op “Server maken”.
 6. Wacht vervolgens tot jouw server klaar is met laden, dit kan even duren afhankelijk van de grootte van jouw wereldkaart.
 7. Zodra jouw server klaar is, kun je deze openen door op de knop “Start” te klikken.
 8. Je kunt nu verbinding maken met jouw Aternos-server via het IP-adres dat wordt weergegeven op het dashboard van jouw Aternos-account.

En dat is alles wat er is! Je hebt nu met succes een Aternos-server gemaakt en kunt beginnen met spelen met vrienden of andere spelers over de hele wereld!

Is de Aternos server gratis?

Ja, de Aternos server is gratis. Het is een Minecraft-serverhosting-service die spelers in staat stelt om hun eigen servers te maken en te beheren zonder dat er kosten aan verbonden zijn. Er zijn geen verborgen kosten of add-ons waarvoor je moet betalen om toegang te krijgen tot extra functies. Dit maakt het ideaal voor beginners die nog niet veel ervaring hebben met het hosten van servers en voor spelers die liever geen geld willen uitgeven aan het hosten van een Minecraft-server.

Welke versies van Minecraft worden door Aternos ondersteund?

Aternos ondersteunt momenteel de meeste versies van Minecraft, inclusief de meest recente. Dit omvat Minecraft Java Edition (PC/Mac), evenals Minecraft Bedrock Edition (Windows 10, Xbox One, Nintendo Switch, iOS, Android en meer).

De volledige lijst van ondersteunde Minecraft-versies is als volgt:

– Minecraft Java Edition 1.7 tot en met 1.17

– Minecraft Bedrock/Pocket Edition 1.2 tot en met 1.17

– Minecraft Education Edition

Als je een specifieke versie van Minecraft wilt gebruiken die niet in deze lijst staat, kun je altijd contact opnemen met Aternos om te vragen of ze deze kunnen toevoegen aan hun lijst met ondersteunde versies.

Het is belangrijk op te merken dat sommige functies mogelijk niet beschikbaar zijn op oudere versies van Minecraft. Als je bijvoorbeeld een server host op een oudere versie van het spel, zullen sommige nieuwe functies of items die beschikbaar zijn in nieuwere versies mogelijk niet werken of beschikbaar zijn.

Over het algemeen biedt Aternos echter veel flexibiliteit en keuze als het gaat om het hosten van een Minecraft-server, ongeacht welke versie je wilt gebruiken.

Wat zijn de systeemeisen voor het gebruik van een Aternos server?

Het gebruik van een Aternos server heeft geen specifieke systeemeisen voor de gebruiker. Aangezien Aternos een online Minecraft-serverhosting-service is, hoef je geen speciale hardware of software te hebben om het te kunnen gebruiken. Het enige wat je nodig hebt, is een computer of mobiel apparaat met internettoegang en een browser.

Wat betreft de server zelf, heeft Aternos bepaalde systeemeisen die moeten worden voldaan om de server soepel te laten werken. Hier zijn enkele van de belangrijkste vereisten:

– Java: Aternos-servers vereisen Java om te kunnen werken. Zorg ervoor dat je de nieuwste versie van Java hebt geïnstalleerd op je computer of apparaat.

– RAM: De hoeveelheid RAM die nodig is voor een Aternos-server is afhankelijk van het aantal spelers dat erop speelt en welke plugins en mods er worden gebruikt. Over het algemeen raden ze aan om minimaal 1 GB RAM per 10 spelers te gebruiken.

– Opslagruimte: Een Minecraft-wereld kan veel opslagruimte in beslag nemen, vooral als er veel bouwwerken zijn gemaakt of als er mods en plugins zijn geïnstalleerd. Zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte beschikbaar hebt op je computer of apparaat voordat je begint met het hosten van een server.

– Internetverbinding: Een stabiele internetverbinding is essentieel voor het hosten van een Minecraft-server. Zorg ervoor dat je verbinding snel genoeg is om meerdere spelers en plugins te ondersteunen.

Als je voldoet aan deze systeemeisen, zou je zonder problemen een Aternos-server moeten kunnen hosten en genieten van een geweldige Minecraft-ervaring met vrienden.

Hoe maak ik back-ups van mijn Aternos server?

Het maken van back-ups van je Aternos-server is een belangrijk onderdeel van het beheer ervan. Gelukkig is het proces eenvoudig en kan het in slechts een paar stappen worden voltooid.

Hier is hoe je back-ups kunt maken van je Aternos-server:

 1. Ga naar de website van Aternos en log in op je account.
 2. Klik op de knop “Bestanden” in het menu aan de linkerkant.
 3. Klik vervolgens op “Back-up maken” bovenaan de pagina.
 4. Selecteer de bestanden die je wilt opnemen in de back-up en klik op “Starten”.
 5. Wacht tot de back-up is voltooid voordat je verder gaat met andere taken.
 6. Om een ​​back-up te downloaden, ga je terug naar het “Bestanden” menu en zoek je naar de back-up die je zojuist hebt gemaakt.
 7. Klik op “Downloaden” om de back-up naar jouw computer te downloaden.
 8. Je kunt nu jouw servergegevens veilig bewaren door deze back-up ergens anders op te slaan, zoals een externe harde schijf of cloudopslagservice zoals Google Drive of Dropbox.

Het is ook belangrijk om regelmatig back-ups te maken, vooral als er belangrijke wijzigingen worden aangebracht aan jouw server of als er veel nieuwe spelers worden toegevoegd aan jouw community. Door regelmatig back-ups te maken, kun je ervoor zorgen dat jouw server altijd up-to-date en veilig blijft, zelfs als er iets misgaat met jouw huidige instellingen of gegevens.

Kan ik extra RAM toevoegen aan mijn Aternos server?

Ja, het is mogelijk om extra RAM toe te voegen aan je Aternos-server. Dit kan de prestaties van je server verbeteren en ervoor zorgen dat het soepeler loopt, vooral als je veel spelers hebt of grote werelden gebruikt.

Om extra RAM toe te voegen aan je Aternos-server, moet je eerst inloggen op de Aternos-website en naar het dashboard van je server gaan. Klik vervolgens op “Instellingen” en scroll naar beneden naar de sectie “Geavanceerde instellingen”. Hier vind je een optie om de hoeveelheid RAM die aan je server is toegewezen te wijzigen.

Je kunt kiezen uit verschillende hoeveelheden RAM, afhankelijk van jouw behoeften en budget. Houd er rekening mee dat hoe meer RAM je toewijst aan je server, hoe duurder het kan zijn als je een betaald abonnement hebt bij Aternos.

Zodra je de gewenste hoeveelheid RAM hebt gekozen, klik je op “Opslaan” om de wijzigingen door te voeren. Je moet vervolgens wachten tot de server opnieuw is opgestart voordat de nieuwe instellingen van kracht worden.

Het is belangrijk om te onthouden dat het toevoegen van extra RAM niet altijd nodig is en afhankelijk is van jouw specifieke situatie. Als jouw server goed werkt met de huidige hoeveelheid RAM, dan hoef je geen extra geld uit te geven om meer toe te voegen. Maar als jouw server traag of instabiel is, kan het verhogen van de hoeveelheid toegewezen RAM helpen om dit probleem op te lossen.

Geen reacties

Om te reageren moet je ingelogd zijn!

Antwoorden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.